APIVA publica el seu segon butlletí APIVA Industrial

APIVA ha publicat el segon número del butlletí APIVA Industrial, editat per la pròpia associació. Seguint la línia editorial, la revista es divideix per seccions. En la primera es presenten les activitats realitzades per l’associació en el exercici 2018; a les quals segueix el manifest de les III Jornades de Patrimoni Industrial realitzades al Port de Sagunt. La segona secció està dedicada a recerques i articles d’investigació; en ells es tracten temes tan diversos com el patrimoni industrial de Sax i Utiel; la presa sevillana d’Aracena; la didàctica en el patrimoni industrial; o la història de l’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i de l’Arqueologia Industrial de Catalunya.
La portada, en aquesta edició, s’ha dedicat al Viaducte del Quisi, un dels més importants elements de patrimoni industrial valencià, que en 2018 es va salvar del seu enderroc per la força realitzada per la societat civil i l’administració local de Benissa.

Esperem que us agrade este segon número d’APIVA Industrial.

Us deixem la revista per a la seua lectura online.

 

Editorial

Diuen que el segon número d’una publicació periòdica sempre és més complicat que el primer. En el primer, està la bona
voluntat i la motivació per traure una edició perenne i contínua en el temps; una edició que, encara que amb molt d’esforç,
reflectisca la il·lusió d’un projecte que comença a caminar. En el segon número però, es demostra la perseverança i la voluntat de donar continuïtat a un element vehicular per parlar de la nostra associació i del patrimoni industrial en el sentit més ample del concepte. A més a més, els resultats positius i les paraules d’ànim al visualitzar el primer volum, sempre dóna una motivació afegida a prosseguir en este projecte per a difondre els principis d’APIVA.
Enguany, a més, estem d’aniversari. La nostra associació compleix els seus primers cinc anys. I com en tots els llocs, han hagut moments de molta activitats i d’altres amb poca, d’alt-i-baixos, de destruccions i de conservacions. En definitiva, un camí que anem recorrent i en el que estem descobrint nous indrets, memòria i elements industrials apassionants pels quals val la pena seguir avançant i divulgant, donant a conèixer i fomentant el coneixement del nostre passat industrial. Per tot això, amb el segon número del butlletí APIVA Industrial pretenem aportar un nou granet d’arena a eixa divulgació que, a poc a poc, es va interioritzant i prenent com la pròpia història col·lectiva.

Articles

Carlos J. Gómez Sánchez, «S.O.S Patrimonio industrial de Utiel».

Alberto Ochoa García «Sax, el pueblo de las persianas. Patrimonio industrial y tecnoturismo».

Xavier Laumain; Ángela López Sabater,  El patrimonio industrial desde el punto de vista educativo.

Omar Romero de la Osa Fernández; María Carretero Fernández, «Aproximación al patrimonio hidráulico de la Rivera de Huelva: el caso del pantano de Aracena».

Assumpció Feliu Torras, «Un exemple de la tasca de la societat civil: els orígens de l’AMCTAIC i la creació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya».

Més info del butlletí a la secció: https://apiva.wordpress.com/boletin/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s