APIVA publica el primer número del seu butlletí

L’Associació de Patrimoni Industrial Valencià (APIVA) ha publicat el primer número del seu butlletí periòdic anomenat APIVA Industrial. La publicació pretén ser un mitjà de difusió de la pròpia associació així com un espai de divulgació i debat del patrimoni industrial en general, fent especial menció al valencià. El seu interior compta amb diverses seccions fixes que contenen textos de recerca i difusió entre d’altres.

L’edició s’obri amb un espai dedicat a les activitats realitzades per APIVA durant l’exercici 2017. Després, es troba la secció anomenada recerques, sent la part més extensa del butlletí. En ella s’inclouen quatre articles d’investigació: el primer està signat per José Luis Lalana i Víctor Cantero i està dedicat a l’aiguada situada a València dels antics tallers del Ferrocarril Central de Aragón; el segon article, d’Omar Romero de la Osa i María Carretero, parla de la indústria petrolífera a la província de Huelva; el tercer, signat per Antonio Monte, Sheila Palomares i Pietro Viscomi, compara el patrimoni de la indústria de l’oli a la Puglia i Jaén; finalment, Enrique Ibáñez redacta un article sobre la indústria de la Lanera Valenciana.

La tercera secció, anomenada restauro, mostra un projecte de restauració mitjançant fotografies i un xicotet text d’un element industrial valencià que ha estat transformat per a dotar-lo de nous usos. En aquest número s’exposa la Farinera del Grau de València, el projecte del qual ve signat per Miguel del Rey, Antonio Gallud i J. Ignacio Fuster.

Finalment, la darrera de les seccions està dedicada a ressenyes de diversos elements del patrimoni industrial. Al present butlletí es mostra la fàbrica Dávalos de Castelló, la Fira Modernista de Carcaixent, el Museu Provincial de Bombers d’Alcoi, el llibre El patrimonio industrial en España. Paisajes, lugares y elementos singulares i, per acabar, una presentació més extensa del quadern didàctic realitzat per APIVA i dedicat al Patrimoni Industrial de Port de Sagunt.

En definitiva, es tracta d’una edició molt acurada on es deixa entreveure la tasca que està duent a cap APIVA per a la difusió del patrimoni industrial. El butlletí APIVA Industrial serà distribuït online per les xarxes de l’associació però també comptarà amb una xicoteta edició en paper que serà enviada als socis, als col·laboradors, així com a les biblioteques especialitzades i generals.

El call for papers per a l’entrega d’originals del butlletí núm. 2 serà publicat en les properes setmanes.

Un pensamiento en “APIVA publica el primer número del seu butlletí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s