El tren València-Llíria de via ampla. Memòria d’un ferrocarril oblidat

«Hi hagué un dia que la terra de l’Horta i el Camp de Túria estigué solcada per un camí de ferro que uní les dues comarques amb la intenció d’anar cap a les germanes terres d’Aragó. Però els promotors es trobaren, des del començ, amb múltiples entrebancs per a arribar a Llíria, cosa que unes altres persones aprofitaren. Estes, instal·lant el seu propi ferrocarril a la capital edetana, impediren als primers aconseguir el seu objectiu. I als seus successors. I als que vingueren després. I a ells mateixos. Es feren tanta competència, que cap dels dos pogué fer front a una continuació fins als Serrans.

Este llibre vol fer memòria d’aquell tren de via ampla i a vapor arraconat pel de via estreta i elèctric; un transport que ara hauria complit 125 anys. Un ferrocarril que partia d’una senzilla estació central al carrer Quart de València i que tenia final de trajecte a un costat del tossal de Sant Miquel de Llíria. El solc encara es pot trobar sobre el mapa; de vegades, amb una mica d’imaginació; de vegades, a simple vista.

Un llibre per a conèixer la història que el temps ha tapat com si fóra una runa romana.»

 

Interessant publicació online de Joan-Josep Bargues i Dávila sobre aquest ferrocarril. Podeu llegir-lo a: http://www.valencialliria.es/index.htm

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s